alfa zena

Tri razloga zašto se muškarci ne osjećaju prijatno dok se zabavljaju sa ambicioznom ženom

Kada se nađete u situaciji da razgovarate s muškarcima o ambicioznim ženama, oni vam ostavljaju utisak da bi se osjećali ugodno u vezi s istom. Na prvu nam se čini kao da će uraditi sve što je potrebno, da bi našli neku koja zna da se brine o sebi i neku kojoj nije potrebna muška pomoć u životu. 

Ali čini mi se da je realnost drugačija, suprotna našoj prvobitnoj viziji. 

Iako više ne živimo u dobu, u kojem se od žene očekuje da ostane kući, gdje je njena primarna uloga – briga o djeci, neke stvari se još uvijek nisu promijenile.  

Većina muškaraca nije spremna to da prizna, ali oni se jako plaše zabavljanja sa ženom koja zarađuje više od njih. 

U trenutku kada saznaju vaše ciljeve i koliko zarađujete, dobiju želju da pobjegnu. Izgleda da su jedina vrsta muškaraca, koji se osjećaju ugodno u vezi sa ambicioznim ženama, oni koji su jednako entuzijastični i spremni na rizike i oni koji se ne boje da im posao bude prioritet. 

Ali zašto se preostala većina muške populacije idalje osjeća neugodno, da izlazi sa ženama koje žele da se zabave i uživaju? Zašto će prije izabrati žene koje zarađuju manje od njih, nego one koji žele da uspiju na tom polju više od ičega na svijetu? 

Odgovore ćete saznati odmah. 

1. Osjećaju se manje muževno kada izlaze sa ženom koja zarađuje više od njih 

U DNK muškaraca je zapisano, da oni moraju biti oni koji usluge pružaju. Njihova porodica treba da živi od novca koji oni zarađuju, a ne od novca koji dolazi iz džepa njihove supruge. 

Iako su se vremena promijenila, ovo vjerovanje I razmišljanje je još uvijek zastupljeno u glavama velike većine muškaraca. Dakle, onog trenutka kada shvate da žena zarađuje više od njih, odmah biva diskvalifikovana i odbačena kao adekvatan potencijalni partner. 

To se obično dešava jer se muškarac počinje osjećati manje muževno, nakon što shvati da žena ima veće ambicije od njega. To ga tjera na razmišljanje da ona neće stati, sve dok ne bude sretna u nekom zavidnom položaju. U većini slučajeva, to znači da će ona vjerovatno dobiti veću platu od one koju on prima. 

U tom trenutku, čovjek se osjeća kao da nije uspio u toj ulozi, u ulozi onog koji svoju porodicu izdržava. Osjeća se manje muževno jer više nije glavni i jedini hranitelj. A pošto je potreba da se brine za svoje najmilije tako duboko usađena u njegovim genima, počinje invazija misli da je kao takav – nedovoljno dobar za ulogu glave porodice. 

Generacije muškaraca koje su dolazile prije njega, naučile su ga da treba biti u stanju da bude glavni hranitelj za svoju porodicu. Dakle, kada žena zarađuje više od njega, on je bombardovan mislima da ne može da ostvari svoj glavni cilj u životu. 

2. Znaju da ambiciozna žena ne zavisi od muškarca 

Drugi razlog zašto se muškarci idalje ne osjećaju ugodno, pri zabavljanju s ambicioznom ženom, je taj što znaju da bi ih takva žena mogla napustiti u bilo kom momentu. Nikada ne bi ovisila od njeg, jer ona jako dobro zna kako da se brine sama o sebi. 

Slično potrebi da obezbijedi i privredi svojoj porodici, čovjek također osjeća potrebu da bude glavni heroj te porodice. Želi da se osjeća kao vitez spasitelj, sjajnog oklopa, prem ženi koju on voli. 

Ali nakon što počne da izlazi s ambicioznom ženom, shvata da to neće biti ono što je bila njegova prvobitna zamisao. Shvata da joj nije potrebna njegova pomoć i zaštita, što direktno utiče na njegovo samopoštovanje i samopouzdanje. 

Zato bi radije izlazio s nekom ženom kojoj će biti on od pomoći, nego s nekom koja sve može sama i koja ne ovisi ni od kog. Radeći to, osjećao bi se sigurnije i sposobnije, a to su dvije glavne stvari koje muškarac očajnički želi. 

3. Osjećaju se ugroženo kada žena ima veće ciljeve od njih 

Samo jak muškarac može da se zaljubi u jaku ženu. To je činjenica i ovaj članak je pravi dokaz. 

Onog trenutka kada muškarac shvati da žena ima veće ciljeve od njega, on osjeća prijetnju. Osjeća da je ona bolja od njega. 

Ta spoznaja ga plaši, jer sebi stvara osjećaj da ne može mnogo toga da ponudi u toj vezi. Svjestan je da ta žena može sebi obezbijediti sve ono što joj je potrebno, a to mu otežava da ispuni svoju primarnu i željenu ulogu. 

U jednom trenutku će se osjećati kao da daje sve od sebe, a da još uvijek ne može ni ublizu da se poredi s njom. I iskreno, to je jedna od najgorih stvari koju čovjek može da doživi. 

U prirodi muškaraca je da preuzimaju uloge heroja i zaštitnika. Dakle, kada ne uspiju u tome, osjećaju se kao da su podbacili kao muškarci, da nisu ispunili svoju ulogu. 

Iako se društvo razvilo, nažalost, većina muškaraca se još uvijek ne osjeća dovoljno sigurno i spremno za izlazak i zabavljanje s ambicioznim ženama. Ne misle da su sposobni za tako kompleksan zadatak i radije bi bili s nekom koja je na njihovom nivou ili čak nižem. 

Dakle, ako ste entuzijastična žena koja se muči s pronalaskom pravog partnera, morate znati da za to niste vi krivi. Niste vi razlog zašto ne možete pronaći nekoga ko vas neće ostaviti, čim čuje o vašim ambicijama. 

Problem je u tome što izlazite sa slabijim muškarcima, onima koji se plaše svega za šta ste sposobni da uradite i ono što biste vrlo lahko mogli da postignete. Oni vas vide kao neovisne i jake, ali znaju da ne mogu mnogo toga da pridonesu za stol. Ni blizu onoga što vi možete. 

Zato takvi odlaze, jer nisu voljni priznati sebi da ne mogu da se takmiče s vama. Sve dok ne nađete nekoga ko je jednako ambiciozan kao i vi, nećete se moći usrećiti s onim pravim. 

Iako muškarci stalno govore da traže nekoga poput vas, realnost je sasvim drugačija.  

Vaše ambicije ih plaše i to je razlog zašto kukavički i glavom bez obzira bježe, misleći da je to jedini način da sačuvaju svoju muškost.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *