alfa zena

Pročitajte ovo ukoliko se trenutno nalazite u lošoj poziciji

Možda je trenutno jedan od loših dana ove sedmice. Možda mislite da sve što radite ne funkcioniše, onako kako ste vi to zamislili i da je vaša motivacija jako niska.

Vaše samopouzdanje poljuljaju sve negativne misli, koje vam se konstantno vrzmaju po mislima, a možda i imate osjećaj da ne vrijedite.

Dopustite da vam kažemo nešto. Svako ljudsko biće je bilo ili je još uvijek na mjestu gdje ste vi sada. Morate duboko udahnuti i usporiti sve što radite.

Život se čitav sastoji od perspektive. Vaše emocije i osjećaji zavise od tog, ali u tome ima udio i način na koji vidite stvari.

Kada se osjećate loše, ne mora odmah da znači da ste nesposobni za bilo šta ili da imate velike mane u svom karakteru.

Osjećaj potištenosti može imati ogroman utjecaj na vaše odluke.

Taj osjećaj je sasvim normalno imati inače, ali nakon određenog vremena on postaje izbor, jer vi kasnije iznova birate da vas taj osjećaj prati. Zapamtite, niste sami.

Sreća i tuga su dva osjećaja, koja uvijek dođu i prođu. Nekad ste sretni zbog nečega, a nekada ipak budete tužni. To je ta priroda života.

Svi smo prošli kroz neka teška vremena i moglo bi vam se nekad činiti da je čitav svijet protiv vas. Zapamtite, samo vi imate tu mogućnost da to promijenite.

Možete jako efektivno da preokrenete svoj život. Vaši najmračniji trenuci će proći, a vi ćete da zasijate jače nego ikad.

Možda vam treba samo nekoliko riječi podrške, da vas ohrabre, da biste bili u prilici da vidite i drugu perspektivu.

Svaka greška koju napravite, namjerno ili ipak ne, samo je još jedna lekcija, u nizu lekcija, koju trebate da naučite.

Ne morate da budete obeshrabreni svojim greškama ili riječima koje vam neko izgovori. Prigrlite i greške, pa naučite iz njih.

I dobro zapamtite:

Vi kontrolišete svoj život !

Možda mislite da niste vi u vodstvu, jer smatrate da su stvari izmakle kontroli, ali nisu.

Možda ste izgubili posao ili vas je napustila osoba koju ste voljeli, pa vam splet tih okolnosti donosi osjećaje beznadežnosti.

Međutim, zapamtite da uvijek nakon kiše dođe sunce. Treba da postoji nada da će se nešto bolje desiti.

Možda ćete nakon gubitka svog posla pronaći nešto što zaista volite da radite, ili će možda vaš sljedeći dečko biti ljubav vašeg života.

A te stvari koje se trenutno dešavaju, su tu samo privremeno, dok se ne naviknete na stanje bez njih.

Vi imate moć nad svojim životom; sami kreirate svoje prilike i imate snagu da se izvučete iz bilo koje situacije u kojoj se nalazite.

Vaše samopouzdanje trenutno može biti na dnu, ali nakon što odvojite vrijeme za sebe i možda zatražite pomoć od nekog sa strane, osjećaji koje trenutno imate će jako brzo da nestanu i vaše viđenje života će se totalno promijeniti.

Promjena je odlična

Teško je vidjeti načine da postanete bolji kada ste se našli u haosu negativnosti.

Međutim, promjena znači da se pomijerate ka nečemu drugačijem, što možda prije niste doživjeli. Sad je na vama da usmjerite volan ka nečemu boljem.

Možda ćete morati da napustiti neke stvari ili neke ljude koji vas usporavaju i koji vas više ne čine sretnima, a to može biti jako teško.

Dajte sebi vremena i prostora da razmislite o stvarima koje su vam bitne.

Preispitajte sebe i svoje postupke, jer kada su stvari zbrkane, tada se očekuje velika promjena.

Možda vam je i trebao mali pad, da biste prepoznali svoje prioritete i da sebe stavite na prvo mjesto, iznad svih drugih, jer ako nećete vi, ko će?

Prestanite da kritikujete sebe

Znam da ljudi očekuju previše od vas, ali zašto i vi toliko očekujete od sebe? Ne vršite veliki pritisak na sebe i ne stvarajte sebi obavezu da samo druge zadovoljite.

Da biste bili mentalno zdravi i na dobrom mjestu, morate usporiti, razmisliti i fokusirati se na bitne stvari koje su prisutne u vašem životu, a bez kojih ne biste mogli.

Fantastično je što težite napretku, ali pritisak na same sebe, vas nipošto neće učiniti sretnijim.

Umjesto toga, dajte prioritet stvarima koje vam donose radost i smirenost.

Uvidite na čemu ste zahvalni, jer ipak je toliko radosti i sreće oko vas, a vi kroz tamu to ne možete primjetiti.

Nemojte sjediti i čekati

Znam da vam se ne radi ništa, samo biste da ležite u krevetu ili da spavate po cijeli dan. Ali recite mi koja je svrha toga?

Poslije se nećete osjećati bolje. Stoga bi trebalo da ustanete i malo vježbate, hodate ili trčite, jer će vam to svakako podići raspoloženje i bolje ćete se osjećati.

Možda vam se to sada čini teško, ali poslije ćete se osjećati odlično i fizički i psihički.

Naučno je dokazano da vježbanje podiže nivo vašeg raspoloženja i čini da se osjećate bolje.

Idite u šetnju ili trčite barem pet minuta. Ne bi trebalo da ležite u krevetu po cijeli dan i da se sažaljevate.

Vi ste vrijedni ljubavi

Bez obzira koliko se loše ili nevoljeno trenutno osjećate, zapamtite da imate svoju porodicu, koja vas podržava uprkos svemu, čak iako mislite da ljubav koju vam trenutno pružaju nije dovoljna da otjera vašu anksioznost.

Moj savjet je da ne tjerate ljude od sebe, jer ćete se tada osjećati još usamljenije.

Vaši odnosi s njima mogu otići pogrešnim putem, a za to ćete kasnije kriviti sebe.

Naš najveći neprijatelj su misli u našem mozgu. One nas navode da se osjećamo neljubljeno i nepoželjno.

Možda mislite da vaša porodica nekad ide protiv vas, ali oni su jedini koji vas vole, baš onakve kakvi jeste, a to je bezuslovno.

Vaša osećanja su privremena

Nedostatak samopouzdanja, samopoštovanja ili ljubavi prema sebi, sve to čini osjećaje, koji vas mogu pogoditi s vremena na vrijeme.

Ali baš kao što se dešava s olujama, nakon iste sutradan bude sunce.

Vaše trenutno stanje je nešto što će se promijeniti, samo si dajte vremena. Kao što smo rekli, naš mozak je taj koji nas izigrava.

Ti osjećaji ne traju onoliko dugo koliko očekujemo da će da traju.

Vi ste divna osoba

Nikad ne zaboravi koliko ste lijepi i neobični. Znam da ste trenutno tužni i da se fokusirate na stvari koje vam se ne sviđaju.

Ali samo prestanite misliti na njih. U suprotnom će se stvoriti nemirni efekat, a vi ćete sebi napraviti probleme tamo gdje ih nema.

Zamislite svoj život kao proces rasta, koji nikad ne staje. Tada prepoznajte svoje greške i stvari koje vam se ne sviđaju, pa ih mijenjate.

Trebali biste odbaciti loše misli i uočiti svoje izuzetne kvalitete. Kada se fokusirate na njih, vidjet ćete da ima više stvari koje se mogu voljeti o vama, nego onih koje baš i ne.

Naučite da volite sebe i trudite se da uvijek budete bolja osoba!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *